NU-mi place deloc expresia „optimizare SEO” deoarece nu este corectă ca și exprimare. Cine știe ce însemnă SEO își dă seama că este un pleonasm în doar două cuvinte, ceea ce este destul de grav, ca și cum ai spune că „urcă sus„, „coboară în jos„, „foarte extraordinar” etc.

SEO » Search Engine Optimisation

Optimizare pentru Motoare de Căutare

Cu ce se mănâncă SEO?

SEO înseamnă, în primul rând multă muncă. Sunt nopți pierdute în fața laptopului pentru a studia statistici, pentru a modifica text, pentru a modifica linii de cod, pentru a cerceta concurența. Concurența în acest domeniu este acerbă, dar are un aspect frumos: cu multă muncă și dăruire poți ajunge să faci cu bani mai puțini, ceea ce reușesc mari agenții cu bani mulți.

SEO este un domeniu în care toți cei care lucrează luptă între ei. Nu o fac cu răutate, doar cu ambiție și dăruire. Motivul acestei lupte sete simplu: toată lume dorește sa fie „pe primul loc în Google„, dar puțină lume realizează ca există o singură primă poziție la fiecare afișare a unei pagini cu rezultate ale căutării.

Nimic nu este sigur în domeniul optimizării unei pagini web pentru motoarele de căutare. Aproape nimic nu depinde exclusiv de persoana care se ocupă de SEO.

Sunt firme care încasează un abonament pentru promovare fără a face nimic. Poate în speranța că site-ul cu pricina se va promova singur, în mod natural, doar pentru că cel care-l deține mai postează din când, în când, câte un link pe FaceBook, într-un e-mail, pe Instagram sau mai știu eu pe unde.

De multe ori în ceea ce privește SEO se poate adeveri că este mai bine să nu faci decât să faci prost ceea ce faci.

Cât costă „Optimizarea SEO„?

Aș spune că SEO costă atât cât îți permiți să dai, important este să conștientizezi că cel care se ocupă de această activitate trebuie să facă ceva de acei bani, dar că nici nu îți poate sta la dispoziție doar ție 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, doart pentru că i-ai dat 300 de lei.

De foarte multe ori 300 lei nu sunt suficienți nici pentru achiziționarea unui articol de tip advertorial pe un site mai răsărit.

One Reply to “Optimizare SEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *