Cum cumpăr?

1. Online
Accesați secțiunea „Cont nou” pentru a vă înregistra și beneficia de următoarele avantaje:
– urmărirea în timp real a stării și livrării comenzilor
– trimiterea și preluarea rapida a comenzilor ulterioare
– discount-uri de fidelitate
Comenzile plasate online beneficiază de prioritate și în cel mai scurt timp veți fi contactat de un reprezentant IUMO pentru discutarea detaliilor legate de derularea în cele mai bune condiții a comenzii dumneavoastră.

2. Telefonic
Apelați  0725 135 209
Preluare comenzi telefonice:   luni – vineri:  09:00 – 18:00
                                              sâmbăta:      10:00 – 14:00

3. e-Mail
Scrieți-ne la comenzi@iumo.ro despre produsele dorite, numele/denumirea și datele de identificare ale firmei, adresa de livrare și un număr de telefon la care puteți fi apelat pentru confirmarea comenzii.

Va recomandam sa lansați comenzile pe site și nu prin e-mail, deoarece riscați ca acestea din urmă sa nu ajungă la noi. Exista posibilitatea ca unele e-mail-uri sa nu ajungă la destinație din cauze datorate serverelor de mail sau filtrelor anti-spam. De asemenea, comenzile online au prioritate în procesare.

Ce înseamna Grad B?

Monitoarele marcate Grad B prezintă mici zgârieturi sau pete de presiune pe display, dar care nu le afectează funcționalitatea. Mai multe exemple găsiți aici: Monitoare Grad B

Cum plătesc?

1. Ramburs prin Curier
În momentul în care coletul ajunge la destinație, plata se va face către curier, acesta emițând chitanța pentru plata efectuata.
Livrarea se face GRATUIT pentru comenzile a căror valoare totala depășește suma de 150 lei. Pentru comenzile cu o valoare totala mai mica de 150 lei se va percepe o taxa de livrare a cărei valoare va fi afișată pe pagina de finalizare a comenzii.

2. Plata online cu card bancar prin Stripe sau Netopia
– Online cu cardul – Plătești online în momentul plasării comenzii.

Stripe este o companie de servicii și software cu capital irlandez-american, cu sediul central în San Francisco, Statele Unite și Dublin, Irlanda. Compania oferă în principal software de procesare a plăților și interfețe de programare a aplicațiilor pentru site-uri web de comerț electronic și aplicații mobile.

Netopia Compania NETOPIA a luat naștere în anul 2003, din dorința de a integra tehnologia în domeniul plăților online și offline, pentru a construi un sistem de plată capabil să răspundă nevoilor afacerilor aflate în plină ascensiune.

Tranzacțiile online Netopia Payments și Stripe sunt procesate 3D-Secure.

Cum Returnez?

Produsele achiziționate la distanta se pot returna conform OUG 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantul ca renunță la cumpărare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la notificarea in scris a comerciantului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

IUMO Servicii IT SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat.
Rambursarea contravalorii produsului se realizează doar prin transfer bancar!

OUG 34/2014 menționează ca exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, cu accesoriile si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

IMPORTANT ! MENTIUNE:
In cazul produselor precum calculatoare, laptop, sistem POS, server, achizitionate impreuna cu sistem de operare WINDOWS, va sfatuim sa nu desigilati/ razuiti/ activati licenta/ eticheta COA decat dupa expirarea dreptului de retur de 14 zile calendaristice de la facturarea/livrarea comenzii. Asadar dezigilati/ razuiti/ activati licentele software DOAR DACA sunteti convinsi ca nu veti solicita returul produsului in termenul legal.
Instalarea sistemului de operare Windows se pote finaliza si fara introducerea „product key” apasand pe „I don’t have a product key”.
Nerespectarea acestor recomandari ofera dreptul unilateral si neechivoc ca IUMOServicii IT S.R.L. sa REFUZE RETURUL produselor.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

IUMO Servicii IT SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunța la cumpărare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restricțiilor privind vânzarea de produse sau servicii.

Pentru o colaborare eficienta recomandam ca solicitarea de retur sa fie notificata prin email la adresa office@iumo.ro și sa contina urmatoarele informatii:
– numar comanda
– date cumparator: nume, prenume, email si numar telefon
– numarul si data facturii ce face dovada achizitiei
– motivul solicitarii returului
– informatii cont bancar (nume prenume titular, cod IBAN) in care sa fie rambursata contravaloarea produsului


Produse excluse, fără drept de returnare

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:
– Licente software;
– Consumabile (acumulatori, baterii, cartuse imprimanta etc);
– Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (casti tip “in ear”, );
– Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de garantii, servere non-standard);
– Servicii (testare, asamblare, montare componenta sau orice alt serviciu listat in categoria Servicii prestat catre consumator);
– Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe suport material (aplicatii software inclusiv jocuri livrate printr-un link de download si cheie de activare);
– Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

Aceste limitări se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Beneficiez de Garanție?

Conditii si recomandari

Produsele comercializate de IUMO beneficiază de garanție standard de 12 luni. Excepție fac următoarele produse:
– consumabilele (cartuse, baterii laptop, etc.) beneficiaza de 30 zile garantie
– sistemele cu licenta (calculatoare, laptopuri) beneficiaza de 36 luni garantie

Perioada de soluționare a garanției poate dura, in functie de defect, de la 3 zile pana la 14 zile lucrătoare. Nu ne asumam întârzierile firmelor de curierat!

Garanția la calculatoare se acorda pe componente (exista stickere pe fiecare componenta in parte). Sistemul nu se sigilează!

Deoarece în unele cazuri problema pe care o întâmpinați se poate rezolva telefonic, va recomandam sa ne contactați la 0725 135 209 pentru a identifica un posibil remediu rapid.


Recepția în Service

Recepția produselor defecte se face la adresa IUMO Servicii IT SRL: B-dul Ghencea 79, sector 6, București, după stabilirea unei programări telefonic sau prin e-mail.

Produsul trebuie sa fie însoțit de factura (copie), certificat de garantie (copie), numar telefon de contact si adresa de livrare.

Costul transportului produsului defect către Centrul de Service va fi suportat de catre client.
Nota: Nu se vor trimite colete prin Posta!

Clientul trebuie sa se asigure ca ambalarea produselor va fi făcută astfel încât sa se evite deteriorarea lor din cauza transportului si NU vor fi insotite de accesorii decat daca acestea sunt necesare la testarea produselor.

Masurile reparatorii pot fi: depanarea produsului, inlocuirea partiala sau integrala, mergand pana la returnarea contravalorii produsului in lipsa unei alte solutii.

Va reamintim ca aveti obligatia sa notificati in prealabil, prin telefon sau e-mail IUMO intentia dvs. de a trimite in garantie/returna produsele achizitionate.

Produsele software nu fac obiectul garantiei. IUMO nu isi asuma răspunderea pentru pierderile de date cauzate de eventualele defectiuni sau in perioada care echipamentul se afla la sediul firmei noastre.

Returul catre client

Dupa readucerea produsului in stare de functionare, aveti posibilitatea de a ridica produsul de la adresa Centrului de Service (B-dul Ghencea 79, sector 6, București) sau sa solicitați expedierea sa prin curier.

Costul transportului produsului reparat (returul catre client) va fi suportat de catre IUMO daca solicitarea de garantie a fost intemeiata. Daca clientul solicita nejustificat garantia (defectul reclamat nu este constatat sau nu se incadreaza in parametrii termenelor de garantie) va suporta si cheltuielile cu returul produsului.

Pentru nelamuriri, va punem la dispozitie numarul de telefon 0725 135 209 si adresa de e-mail contact@iumo.ro .