Dacă ai această dilemă înseamnă că ești pe punctul de a-ți achiziționa un PC All-In-One. Îți voi explica în paragrafele următoare de ce …

Care sunt avantajele unui Laptop vs PC

Portabilitatea. Un laptop poate fi folosit aproape oriunde, îl poți lua cu tine în vacanțe, la cafenea, la muncă sau de la muncă acasă. Chiar dacă nu ești așa plimbăreț, îți este mai ușor să te muți cu laptopul dintr-o cameră în alta și chiar să-l muți din birou în canapea poate fi un avantaj pentru laptop în comparație cu un PC obișnuit.

Autonomia. Având capacitatea de a stoca energie în propriile baterii, un laptop are avantajul că nu depinde de un UPS pentru a rămâne în funcțiune în cazul unei întreruperi accidentale în furnizarea de energie electrică.

Eficiența energetică. Fiind conceput pentru a fi folosit în „deplasări”, un laptop este mult mai optimizat în privința eficienței energetice față de un Calculator pentru ca timpul de funcționare „pe baterii” să fie cât mai lung.

Economia de spațiu. Deși este destul de evident acest avantaj al laptopului, multă lume nu-l vede ca un atu destul de important, cu toate că destul de multe persoane au renunțat la a-și achiziționa un PC în favoarea unui Laptop tocmai datorită acestui avantaj.
Economia de spațiu nu vine neapărat din faptul că laptopul este mai mic și mai compact, cât din faptul că nu mai atârnă din el metrii întregi de cabluri care se înnoadă și încâlcesc în spatele biroului.

Care ar fi avantajele PC-ului?

Performanța. Chiar dacă există destule laptopuri cu performanțe de invidiat, prețul acestora este cu mult mai mare decât al calculatoarelor similare ca și specificații. Acesta este și motivul pentru care lumea nu va renunța prea ușor la PC-uri. Dacă ai de făcut proiecte care necesită putere mare de calcul (editări video, gestionat baze de date mari sau ești gamer pasionat) nu vei renunța niciodată la ideea de a avea un PC la îndemână.

Adaptabilitatea. Este mult mai ușor să schimbi specificațiile unui PC, să-i mai adaugi sau să-i schimbi un Hard Disk, să-i îmbunătățești memoria de lucru, să-i faci upgrade de procesor sau chiar să-i adaugi funcționalități noi prin intermediul sloturilor PCI. În cazul unui laptop astfel de upgrade-uri sunt mult mai costisitoare sau chiar imposibile.

Concluzie

Nu mă îndoiesc de faptul că știai deja care sunt avantajele și dezavantajele unui laptop, dar dacă te afli totuși în dilema „Calculator sau Laptop” îmi este clar că ai nevoie de un PC All-In-One .
Nu ai neapărat nevoie de portabilitate deoarece altfel ai fi eliminat din start PC-ul.
Dacă încă mai ai opțiunea de a-ți achiziționa un PC, înseamnă că nu-ti faci griji nici pentru întreruperile în furnizarea de energie electrică, fie că ai deja un UPS, fie că nu ai avut această problemă cu furnizorul tău de energie.

Asta înseamnă că un PC All-In-One îți vine ca o mănușă. Este destul de compact, are diagonala ecranului mult mai mare decât a majorității laptopurilor. Nu mai ai neapărată nevoie de o mulțime de cabluri, singurul absolut necesar ar fi cel de alimentare, în rest: tastatura, mouse-ul, internetul și imprimanta pot fi conectate wireless, iar unitatea centrală este inclusă deja în aceeași carcasă cu cea a monitorului.

Îți poți muta cu ușurință un astfel de PC dintr-o cameră în alta și chiar îl poți lua cu tine în vacanțe pentru a-l folosi în camera în care ești cazat. Nu ai nevoie decât de o măsuță și de o priză în apropiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *